Gekleurd glas

Gekleurd glas heeft veelal een decoratieve functie, maar kan ook in de vorm van dubbelglas, gelaagd glas, gehard glas of zelfs als geëmailleerd glas worden geleverd. Het glas kan kort na de productie worden voorzien van een gewenste kleur. U kunt op die manier zelf het sierglas samenstellen met de gewenste kleur en dikte van het glas.

Er zijn allerlei toepassingen voor gekleurd glas, met in het bijzonder een toepassing in het interieur.

Gekleurd glas kan heel mooi worden toegepast in kastdeuren, schuifdeuren of als wandbekleding. Denk aan plaatsing in meubels, de badkamer of de keuken. Het geeft een uniek effect aan uw interieur.

Mozaïek

Mozaïek is een benaming voor een type kunst waarbij een grotere afbeelding wordt gemaakt uit een hele hoop kleine stukken steen of glas. Deze worden veelal in een vloer of wand verwerkt. Wanneer u mozaïek met glas wenst dan is dit vaak alleen in de vorm van glas in lood te vinden. In de Griekse- en Romeinse tijd werd dergelijk glas gebruikt voor luxe villa’s. In het glas werd dan een mozaïek van keizers en goden verwerkt.

Glas in lood

Glas in lood is simpel uit te leggen als een vensterraam dat is gemaakt uit verschillende stukken glas dat in loodlijsten is verwerkt. Glas in lood kan van een simpele rechthoekige of vierkante vorm variëren tot complexe vormen zoals ronde en vijfhoekige ramen. Glas in lood is perfect te combineren met gekleurd glas en wordt veelal voor kunstzinnige doeleinden gebruikt zoals een gekleurde toevoeging of versiering boven de deuren in huis of van een specifieke kamer.

Wilt u weten wat de mogelijkheden met gekleurd glas zijn? Praat met een specialist op het gebied van gekleurd glas en laat u verrassen en inspireren. Wie weet komt u op ideeën waar u anders niet op was gekomen!