Geluidswerend glas

Wanneer u op zoek bent naar geluidswerend glas, dan komt u met dubbelglas al een heel eind. Wilt u optimale geluidsisolatie dan is een bredere spouw tussen het glas gewenst. Vijf tot tien centimeter werkt bijvoorbeeld veel beter dan 1,6 centimeter. Hierdoor is de isolatiewaarde voor warmteverlies wel wat minder, maar ook dit is goed op te lossen. Door simpelweg dubbelglas te plaatsen heeft u het beste van beide werelden.

Een andere goede tip is het plaatsen van twee verschillende diktes glas wanneer u dubbelglas laat plaatsen. Het dikkere glas hoort daarbij aan de buitenkant te worden geplaatst. Iedere glasplaat heeft zijn eigen resonantie, dat meetrilt met het geluid. Als u gebruik maakt van twee dezelfde diktes dan is de resonantie hetzelfde, maar wanneer u verschillende diktes gebruikt dan is de resonantie verschillend waardoor er veel minder frequenties door het glas trillen.

Zwakste schakel

Glas is de voornaamste reden dat een ruimte niet geluidsdicht is. Als er een raam in een ruimte is dan kunt u deze enkel geluidsdicht maken door geluidswerend glas te plaatsen. Kwalitatief geluidswerend glas is een gelaagd glas welke is voorzien van een speciale coating. Vergelijkbaar met HR+ glas voorzien van coating om warmteverlies te beperken, werkt dit principe ook voor geluidsisolatie.

Geluid wordt door het glas afgekaatst waardoor er nauwelijks meer geluid door het raam naar buiten of naar binnen trilt. Zo kunt u eenvoudig geluid van verkeer of muziek weren en de overlast aanzienlijk verminderen.

Geluidswerend glas biedt naast de geluidsisolatie ook een verbeterde warmteisolatie. Hoewel dit niet is te vergelijken met de isolatiewaarde van kwalitatief HR++ glas, is het een verbetering ten opzichte van enkel glas.

Specialist inschakelen

Wilt u graag uw ramen geluidsdicht maken? Neem dan contact op met een specialist zodat hij of zij u kan adviseren op basis van uw situatie en budget. Aan de hand van uw wensen en budget kan de specialist een offerte maken en u advies geven. Zorg altijd voor een vergelijking van de prijs en het advies zodat u precies in beeld hebt wat de mogelijkheden zijn en welke kosten er bij komen kijken. Ook hier geldt, vergelijken is besparen.