HR + glas

Waneer u stralingswarmte tegen wil houden dan is een goede overweging een investering in isolatieglas. Met name HR+ glas, dat van een dun metaallaagje is voorzien tussen de twee glasplaten. Het is een verbetering op het traditionele dubbelglas en een hogere isolatiewaarde. Des te effectiever de metaallaag werkt, des te hoger is die isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt ook voor een groot deel bepaald door de inhoud van de spouw (de ruimte tussen de twee glasplaten). Bij standaard dubbelglas is dit droge lucht, maar bij HR+ glas wordt Argon of Krypton aan deze lucht toegevoegd. Naast HR+ is er ook HR++ en HR+++ glas op de markt.

Warmte transmissie waarde

Warmte transmissie waarde is de U-waarde en wordt uitgedrukt in N/m²K. Des te lager de U-waarde, des te hoger uw energiebesparing.

HR glas heeft een warmte transmissie waarde (U-waarde) van 2 tot 1,7. Voor HR+ glas geldt een U-waarde van 1,6 tot 1,3 en HR++ glas heeft een U-waarde van 1,2 W/m2K of lager. Modern HR++ glas is voorzien van argon gas waardoor u een U-waarde geniet van 0,9 W/m2K.

HR+ ten opzichte van HR++

Waarom toch kiezen voor HR+ als HR++ een betere isolatiewaarde heeft? Een veelvoorkomend probleem van HR++ is dat het glas vaak te dik is om in bestaande ramen en deuren te plaatsen. Om toch een verbeterde isolatiewaarde ten opzichte van de bestaande situatie te realiseren is HR+ een ideale oplossing. Het is ook mogelijk om de sponning schoon te zagen en vervolgens aan weerskanten nieuw glas te plaatsen.

Offerte en advies

Bent u van plan om HR+ glas in uw woning te laten plaatsen dan is het raadzaam om hiervoor een vakman in te schakelen. Een vakman kan u niet alleen vertellen wat de kosten zijn, maar ook wat de mogelijkheden voor uw situatie zijn. In één oogopslag kan de vakman u vertellen of u HR+ of toch beter HR++ kunt laten plaatsen.

Vraag wel altijd meerdere offertes aan zodat u deze met elkaar kunt vergelijken en u het glas kunt laten plaatsen tegen het beste tarief.