Rendement hoogrendementsglas

Door gebruik te maken van HR++ glas kunt u eenvoudig besparen op uw energierekening. U gebruikt immers minder gas voor uw verwarming. Het rendement van het glas is afhankelijk van de kwaliteit van het glas en des te hoger de isolatiewaarde van het glas, des te meer u bespaart op uw energierekening.

Daarnaast is het rendement oom afhankelijk van de ruimte waar u dubbelglas laat plaatsen. In een ruimte waar u weinig verwarmd heeft u ook minder aan dubbelglas, u bespaart dan per saldo namelijk ook minder.

Hieronder hebben we een tabel voor u gemaakt om in beeld te brengen hoeveel iedere soort isolatieglas u een energiebesparing oplevert in vergelijking met enkel glas. In het voorbeeld gebruiken we een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius en een prijs per kubieke meter van €0,65.

Soort glas Voorzetraam zonder coating Dubbelglas Voorzet-raam met coating HR HR+ HR++ HR+++
Gasbespa-ring p/j 13,4 m3 13,4 m3 16,3 m3 16,3 m3 20,8 m3 23,1 m3 24,5 m3
Kostenbe-sparing p/j €7 €7 €9 €9 €11 €12 €13

Investeren en terugverdienen

Wanneer u isolatieglas laat plaatsen dan is dit gunstig voor uw portemonnee, maar ook beter voor het milieu. U verbruikt immers minder gas om uw woning op te warmen. Echter is isolatieglas plaatsen niet vrij van kosten, maar de gemaakte investering verdient u na verloop van tijd terug op de energiebesparing. Hoe snel u uw investering terugverdient hangt af van uw situatie en is voor iedereen anders. Voor een gericht advies kunt u het beste contact opnemen met een specialist.

Hoogste rendement behalen

Een hoog rendement haalt u niet alleen door goed te isoleren, maar ook door zelf energiezuinig om te gaan met gas en elektra. Door een verhoogde isolatiewaarde zal u zelf ook vanzelf minder stoken omdat het immers al warm genoeg is in huis, maar hou er rekening mee dat er altijd ruimte is voor verbetering. Schikken in persoonlijk verbruik geeft u een nog hoger rendement en verdient u uw investering nog sneller terug.