Dubbelglas soorten

Alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas worden isolerend glas genoemd. Door dubbelglas isoleert u uw huis stukken beter. Er bestaan echter wel verschillen in de isolatiewaarde van verschillende soorten dubbelglas. Dubbelglas bestaat uit twee en soms drie glasplaten waar een ruimte tussen zit. Dit wordt ook wel de spouw genoemd. De soorten dubbelglas vindt u hieronder:

  • Normaal dubbelglas
  • Hr dubbelglas
  • Hr + dubbelglas
  • Hr ++ dubbelglas
  • Hr +++ dubbelglas

De spouw

In de ruimte tussen de twee glasplaten bevindt zich droge lucht. Wilt u de beste kwaliteit? Kies dan voor Hr++ of Hr+++. Bij de laatste soort zit er in de spouw edelgas. Edelgas isoleert vele malen beter dan droge lucht. Bij de hr soorten dubbelglas zit er een onzichtbare coating die de isolatie verbeterd. Deze coating zorgt ervoor dat de warmte wordt weerkaatst. Deze coating houdt meestal geen zonlicht tegen. U kunt er wel voor kiezen maar dan profiteert u in de winter minder van de zon. Meer informatie vindt u op spouwmuurisolatie-info.nl.

Welke waarde is voldoende?

De waarde van isolatie wordt gemeten met de zogeheten U-waarde. Hoe lager deze waarde des te beter de isolerende werking.De beste optie is de Hr+++ dubbelglas gezien vanuit een energiebesparend oogpunt. De hoge kosten zorgen er echter voor dat veel mensen kiezen voor de hr ++ dubbelglas. Deze is nameljik stukken goedkoper.

Hoe vind ik een specialist?

Wilt u weten wat de beste optie is voor uw huis? Vul dan het aanvraagformulier in en geef uw wensen aan. Wilt u niet al teveel betalen? Kies dan voor Hr++ glas. Het maximale rendement eruit halen? Kies dan voor Hr+++ glas. Als u het formulier in heeft gevuld sturen wij deze door naar 6 glaszetters uit uw regio. U ontvangt dan tot wel 6 offertes in uw mailbox, vergelijkt deze en kiest de beste optie. Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten.

Bron: kunststofkozijn.net