Subsidie dubbel glas

Dubbelglas, dat ook wel als isolatieglas wordt omschreven, isoleert vele malen beter dan enkel glas. Dubbelglas is in vele verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De meest bekende varianten zijn de extra geïsoleerde varianten HR+ en HR++ glas. Er is nog een verbeterde variant beschikbaar namelijk HR+++ waar nog niet veel mensen rekening mee houden of van op de hoogte zijn. Met dubbelglas kunt u een aardige energiebesparing realiseren waardoor de investering zichzelf gauw terugverdient. Ook wanneer de ramen en kozijnen zelf nog niet toe zijn aan vervanging kunt u prima het glas zelf laten vervangen. Dit verhoogt niet alleen de isolatiewaarde en daarmee het wooncomfort. U geniet ook van een betere inbraakwering. Dubbelglas is aanzienlijk steviger dan enkel glas.

Investeren in HR of HR++ beglazing heeft dus zo zijn voordelen, maar zijn er ook subsidies beschikbaar voor een dergelijke investering? Hieronder een kort overzicht.

Subsidie voor advies over energiebesparing

Advies vergaren van gecertificeerde adviesbureaus komt in aanmerking voor subsidie. Dankzij een maatwerkadvies weet u precies wat de mogelijkheden zijn qua energiebesparing in uw woning en wat de kosten hiervoor ongeveer zijn. Dat is waardevolle informatie en de kosten voor deze adviseur worden dus ondersteund door een subsidie

Subsidies voor dubbelglas

Voor de plaatsing van dubbelglas en dan met name HR++ glas is een subsidieregeling isolatieglas beschikbaar. Deze regeling geldt voor isolatieglas met een isolatiewaarde van maximaal 1,60W/m2K. Meer info? Bekijk subsidie dubbel glas.

Subsidie Energielabel

Dankzij de stimuleringspremie ‘Meer Met Minder’ kunt u subsidie krijgen voor het verbeteren van uw enegielabel. Des te beter uw energielabel, des te zuiniger uw woning. U kunt subsidie aanvragen via deze premie wanneer uw huis bijvoorbeeld van energielabel C naar B is gegaan.

Er zij verschillende mogelijkheden qua subsidie en vaak hebben gemeentes ook hun eigen premies. Het is dus verstandig eens bij uw gemeente na te vragen wat de mogelijkheden zijn qua subsidie voor uw situatie en in uw gemeente.