Voorzetraam

Een voorzetraam is een doorzichtige glasplaat welke in een frame is gemonteerd. Deze kan tegen een raam worden geplaatst van woningen met enkel glas. Een voorzetraam kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Op deze manier hebben ze zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant een raam en ontstaat er een variatie dubbelglas. Voorzetramen worden vrijwel altijd met kunststof of aluminium profiel geleverd waardoor ze in alle kleuren zijn te verkrijgen.

Wanneer u kiest voor een voorzetraam dan zorgt u voor een besparing op uw energierekening. Enkel glas laat een hele hoop warmte door waardoor u meer moet stoken om uw woning op een bepaalde temperatuur te krijgen en te houden. Door gebruik te maken van een voorzetraam of ander isolatieglas kunt u de isolatiewaarde van uw glas verhogen en daarmee een besparing op uw energierekening realiseren. De isolatiewaarde van uw glas is af te lezen in een zogenaamde U-waarde. Des te lager deze waarde, des te minder warmte er verloren gaat via het glas. Traditioneel dubbelglas heeft een U-waarde van 2,7. In vergelijking met enkel glas, dat een U-waarde van 5,7 heeft, is dat een aanzienlijke verbetering.

Een voorzetraam kan u helpen de U-waarde van uw enkel glas te verlagen.

HR++ glas

Kunt u in uw woning dubbelglas, of nog beter, HR++ glas laten plaatsen? Dan kunt u het beste het voorzetraam laten voor wat het is en direct het HR++ glas laten plaatsen. De isolatiewaarde hiervan is dusdanig hoog dat u direct na plaatsen kunt besparen op uw energierekening. Hoewel HR++ glas duurder is in aanschaf dan een voorzetraam is het op de lange termijn vaak verstandiger om voor HR++ te kiezen. Per 20 vierkante meter glas kunt u zo’n 260 euro op jaarbasis besparen.

Wilt u zeker weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie? Een vakman staat altijd voor u klaar. Bekijk ook de mogelijkheden van een dakkapel.

Advies van een vakman

Een vakman kan u precies vertellen wat u nodig heeft en wat de bijbehorende kosten zijn. Aan de hand van uw budget en wensen kan een vakman u vertellen of dit haalbaar is en wat de beste keuze zou zijn voor uw woning. Als u eenmaal weet wat u wilt kunt u een offerte op laten maken. Vergelijk deze offerte met andere aanbieders zodat u ook een duidelijk beeld hebt van de kosten.